Wat is Eekterveld Energiepositief?
Alle bedrijven op bedrijventerrein Eekterveld kunnen gezamenlijk maar liefst 25 miljoen kWh per jaar aan energie opwekken!! Dat is meer dan genoeg om alle bedrijven te voorzien van stroom én nog eens 1300 huishoudens.

De bovenverdieping van Grand-Café Cornelis in Epe was goed gevuld. Veel ondernemers waren afgekomen op de nieuwjaarsreceptie van de Industriekring Eekterveld Vaassen om elkaar een gelukkig en bovenal vruchtbaar 2020 toe te wensen. Het werd een gezellige avond.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een fris inzicht of een concrete, nieuwe actie? Spreker Jan van Setten kan dan uitkomst bieden, zo bleek tijdens de lezing die hij gaf gedurende de tweede editie van het Ondernemersevent Epe. Want, zo zei hij daar: “Als je anders kijkt naar dezelfde dingen, dan veranderen ze.”

Een afvaardiging van zo’n dertig IEV-leden was donderdag 31 oktober getuige van een bijzonder bedrijfsbezoek op ons prachtige Vaassense industrieterrein. We kregen dit keer de mogelijkheid om bij niet één, maar bij twee bedrijven rond te kijken. Aan de ene kant van het pand op de hoek Runnenbergweg-Schorsweg is Garagebedrijf Pals gevestigd, aan de andere kant HSE. Jaap Zitman en Bert Pals gaven een rondleiding door de aanpalende panden van de twee aanvullende buurbedrijven.

"Het is mooi om vandaag veel nieuwe gezichten te zien." Aan het woord was Reinier Gieteling, voorzitter van Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV). Tijdens de druk bezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) stond hij nadrukkelijk stil bij het feit dat er weer een aantal nieuwe leden is bijgekomen bij IEV. "Dat is een prachtige ontwikkeling. Voor het Eekterveld, maar ook voor ons als IEV."

Het gevoel zal menigeen bekend voorkomen. Je rijdt over industrieterrein Eekterveld en ziet aan weerszijden van de weg allerlei panden. Maar wanneer je onverhoopt eens achter die deuren terechtkomt, dan blijkt pas écht met welke innovatieve bedrijven je van doen hebt. Progress Europe is zo’n bedrijf. Afgelopen donderdagmiddag was een hele delegatie van de Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV) daar op bezoek om eens een kijkje in de keuken te komen nemen.

 

ook Ondernemen op
het eekterveld?