Ben jij als ondernemer op zoek naar een fris inzicht of een concrete, nieuwe actie? Spreker Jan van Setten kan dan uitkomst bieden, zo bleek tijdens de lezing die hij gaf gedurende de tweede editie van het Ondernemersevent Epe. Want, zo zei hij daar: “Als je anders kijkt naar dezelfde dingen, dan veranderen ze.”

 

Dit netwerkevenement, georganiseerd door de ondernemersverenigingen van de vier Eper kernen, de Bedrijvenkring Gemeente Epe, de gemeente Epe en onze eigen club Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV), vond wederom plaats in de Grote Kerk in Epe. Deze tweede editie was wederom druk bezocht en buitengewoon succesvol.

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 3

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 5

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 8

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 9

 

Hilarisch relaas van Jan van Setten
Eén van de redenen van dat uiteindelijke succes was het hilarische relaas van Van Setten. Hij noemt zichzelf 'klantfluisteraar'. De Eper ondernemers die hier aanwezig waren, kwamen er al snel achter wat dit betekende. Ze bleken stuk voor stuk het nodige van zijn verhaal op te kunnen steken. Het gezelschap werd feitelijk op een humoristische wijze geïnspireerd.

Van Setten lardeerde zijn verhaal met talloze grappen en inzichten. Over het schaamteloos onderhandelen bij zijn offerte bijvoorbeeld (‘weet u dat ík óók enorm heb moeten wennen aan de hoogte mijn tarieven?’). Maar ook over fouten maken (‘Fouten maken? Nee hoor? Ik heb juist weer een manier gevonden die niet werkt. Ik heb daar patronen uitgehaald, autopsie gedaan van mijn gedrag en kom daardoor uiteindelijk dichterbij de manier die wél werkt’) en over opnieuw nadenken over bepaalde woorden (‘verwarring is het voorportaal van nieuwe inzichten’). Het zorgde voor diverse lachsalvo’s uit de zaal en tot slot gingen de handen dan ook meer dan terecht, lekker lang op elkaar voor deze veelgevraagde spreker, auteur en expert in gedragsverandering.

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 21

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 22

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 26

 

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 25

 

Team Migaloo

Maar deze avond had meer succesfactoren. Naast Van Setten was de Eper wethouder Erik Visser onder andere aan het woord. Hij vertelde over de florerende lokale economie en over het binnenkort te verduurzamen industrieterrein Eekterveld.
Verder verzorgden Wouter van Reeven en Jan Lowin IJzerman van de Stichting Promotie Gemeente Epe (SPGE) een lezing over 100% Wildgarantie, sprak René Blok over zijn welbekende lokale opruimacties, inspireerde Oenenaar Aidan Scherpbier (van Team Migaloo) met een verhaal over wereldwijde milieukwesties én over het roei-initiatief voor het goede doel (Talisker Whisky Atlantic Challenge 2021) waar hij samen met Tristan Sim aan mee gaat doen. De Stichting Vrijheid in de gemeente Epe gaf een presentatie over de viering van 75 jaar vrijheid in de periode maart 2020 tot juni 2020. Peter Verstoep praatte de avond geanimeerd aan elkaar.

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 11

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 12

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 13

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 14

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 16

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 18

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 19

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 20

 

Markt op Eper event

Ook daarmee was het succes van deze avond nog niet ten einde. Dit event werd afgesloten met een borrel waar je met een hapje en een drankje kon netwerken en napraten. Tijdens die borrel was er ook nog extra interessante informatie in te winnen bij drie partijen die zich presenteerden tijdens de markt van deze tweede editie van dit event. De stichting Starterscollectief Veluwe bijvoorbeeld stimuleert regionale economie door ondernemers die maximaal vijf jaar een bedrijf runnen, te helpen bij de groei van hun bedrijf.
De Ir. R.R. van der Zee Stichting was ook aanwezig. Deze stichting ondersteunt ondernemers, ondernemingen, andere organisaties en ideële regionale initiatieven die direct en/of indirect de werkgelegenheid op de Noordoost-Veluwe stimuleren.
Ook een afvaardiging van de Moedige Dialoog Epe (een publiek-privaat netwerk dat zich inzet om armoede en schulden in de gemeente terug te dringen) was aanwezig op deze markt.

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 27

 

Ondernemers Event Epe Grote Kerk 28

 

Kortom; zoals eerder al geschreven: deze tweede editie van het Ondernemersevent Epe was inderdaad buitengewoon succesvol.

ook Ondernemen op
het eekterveld?