Een afvaardiging van zo’n dertig IEV-leden was afgelopen donderdag 31 oktober getuige van een bijzonder bedrijfsbezoek op ons prachtige Vaassense industrieterrein. We kregen dit keer de mogelijkheid om bij niet één, maar bij twee bedrijven rond te kijken. Aan de ene kant van het pand op de hoek Runnenbergweg-Schorsweg is Garagebedrijf Pals gevestigd, aan de andere kant HSE. Jaap Zitman en Bert Pals gaven een rondleiding door de aanpalende panden van de twee zeer aanvullende buurbedrijven.

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 2

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 4

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 7

 

HSE en Pals zijn twee bedrijven die enerzijds wel iets met elkaar te maken hebben, maar anderzijds ook niet. Pals is vrachtwagenbedrijf, HSE carrosseriebouwer en leverancier van autolaadkranen. Af en toe komen opdrachten samen, maar veel vaker ook niet. Jaap Zitman vertelde er over: “Het zijn twee bedrijven die prima los van elkaar functioneren. Soms is het echter wel zo dat de desbetreffende klant die bij Pals een vrachtwagen (de vrachtwagengarage is dealer van het merk DAF) bestelt, ook een kraan op zijn oplegger wil laten monteren. Dan zou HSE die opdracht natuurlijk kunnen vervullen. Tenminste, wanneer het een Palfinger-kraan moet zijn.”

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 8

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 10

 

‘Service houdt ons bedrijf draaiend’
Pals (www.pals.nl) is veel meer dan een dealer van DAF’s, vond Bert Pals. “Een vrachtwagen leveren, daarin zijn we niet uniek. Maar de service die we verlenen, die maakt ons bedrijf zeker onderscheidend. Service houdt ons bedrijf draaiend. We gaan heel ver voor onze klanten. Dat doen we natuurlijk ook omdat de medewerkers veel liefde voor het vak hebben.” Bij Pals werken ongeveer 25 personen.

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 23

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 26

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 28

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 31

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 32

 

‘Hoogstaande oplossingen’
En HSE (www.hsebv.nl) is veel meer dan een leverancier van Palfinger-kranen, vulde Jaap Zitman aan. “Neem onze eigen engineeringsafdeling. Daar werken we continu aan hoogstaande oplossingen om de carrosserieën van vrachtwagens op maat aan te passen.” Zitman vertelde dat hij bepaalde processen probeert te standaardiseren. “Zodat andere opdrachtgevers daar ook gebruik van kunnen maken. Ons doel? “We willen het ontwerp en de engineering van complete opbouw op maat maken. Die constructies zijn meestal gerelateerd aan transport in combinatie met hydrauliek.” HSE voert verder ook periodieke keuringen uit en verricht reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan autolaadkranen, afzetsystemen en kippers. “We gaan daarbij altijd voor technisch hoogstaande oplossingen.” HSE heeft 15 medewerkers in dienst.

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 13

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 16

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 17

 

Inderdaad: het bleek een duo bijzonder geavanceerde bedrijven. Deze rondleiding voor de leden van de Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV) leverde twee technische vliegen in één klap op.

 

IEV bedrijfsbezoek HSE Garagebedrijf Pals 34

ook Ondernemen op
het eekterveld?