Wethouder Erik Visser was van de partij. Van de diverse ondernemersverenigingen uit de gemeente Epe waren afgevaardigden. En ook de leden van de bedrijvenkringen zoals onze eigen Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV) waren aanwezig. Het eerste Ondernemersevent in de Grote Kerk van Epe bleek kortom een heel groot succes. Ook ter plaatse? Ruim honderd Eper ondernemers en diverse interessante sprekers waaronder de filosoof/cabaretier Paul Smit.

 

Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV) was één van de organisatoren van dit Ondernemersevent Epe. Naast het welbekende netwerken, werd een ieder deze avond ook nog eens zeer geïnspireerd door de diverse sprekers. Was het niet wethouder Erik Visser die bevlogen vertelde over de economische visie van de gemeente Epe en over de talloze ideeën die men voor de toekomst had (denk aan onderwerpen als Clean Tech, het open gaan van de winkels op zondag én de concrete plannen over de uitbreiding van ons industrieterrein, Eekterveld IV), dan vertelde Margien Storm van Leeuwen wel met passie over de Apeldoornse firma Bredenoord waar ze werkzaam is. Verder werd het Gelders Circulair Estafettestokje uitgereikt aan de Eper vestiging van Waterschap Vallei en Veluwe voor hun innovatieve Nereda-waterzuivering. Ook zijn er aan zowel bedrijventerrein Kweekweg als aan IEV certificaten uitgereikt die gaan over het zogeheten Keurmerk Veilig Ondernemen. Onze voorzitter Reinier Gieteling (Redon Bouw) nam dat certificaat met trots in ontvangst. Er kwam terecht applaus uit de zaal.
Over applaus geproken: de handen gingen ook menigmaal op elkaar voor filosoof/cabaretier Paul Smit. Hij vertelde een prachtig verhaal over het brein van de mens en combineerde dat met de processen die binnen een bedrijf of organisatie allemaal gaande zijn. Hij haakte daarbij in op thema’s als samenwerking, innovatie, beïnvloeding en verandering. Zijn voorbeelden waren herkenbaar en vaak ook zeer hilarisch. Na een prachtig uurtje ongedwongen lachen werd de avond besloten met een uitgebreide borrel waar ook lekkere hapjes geserveerd werden. Het gros van de aanwezigen vond dat dit Ondernemersevent een jaarlijkse bijeenkomst moest worden. Want wanneer komen die ondernemers uit al die Eper dorpen en van de bedrijventerreinen nu eigenlijk bij elkaar? Nooit toch? Nou, bij dit event was dat in ieder geval wel zo. Een herhaling is dus bijna een verplichting te noemen.  

Zie hier een fotoregistratie van de mooie avond.

ook Ondernemen op
het eekterveld?