5 Maart brachten B&W van Epe een werkbezoek aan de Sanders PuzzelMedia Groep in Vaassen, alom bekend van de verschillende soorten puzzels in boek- media- en digitale vorm.

Het voltallige gezelschap van B&W werd welkom geheten door de drie directeuren, te weten Algemeen Directeur Martin Sanders, Director Sanders PuzzelMedia Groep Pierre Dun en Commercial Director Sanders PuzzelMedia Groep Robert Ververda.

Martin Sanders vertelt: ,,Mijn vader is begonnen in Ridderkerk, waar hij is begonnen met een bibliotheekje in gewone boeken, waar hij een leesmapje van had gemaakt, die hij rond bracht bij de mensen. Van daaruit is hij een boekhandel begonnen en de leesmap deed hij over aan zijn broer. Hij deed toen ook in kantoorboeken, begon een drukkerij en zodoende kwam hij in aanraking met mensen uit de drukkerswereld. Hij wilde toen omzet maken en kwam bij puzzels terecht. Van daaruit is hij toen een uitgeverij begonnen. Hij was ook een echte handelsman en zat onder andere in Ridderkerk in het bestuur. We zijn met ons vieren, mijn ene zus heeft een kantoor en boekhandel, mijn andere zus een tabakszaak en mijn broer een drukkerij in Ridderkerk. Mijn vader had paarden en zocht een plaats waar ze een drafbaan hadden waar hij kon trainen. Hij wilde eerst verhuizen naar een plaats in Brabant, maar uiteindelijk kwamen we in Vaassen terecht. Op een paar adressen in Vaassen had mijn vader zijn bedrijf, met toen ook weer een leesmap. Hij zat onder andere aan de Laarseweg, mede ook door zijn paarden. Op mijn 21e heb ik de puzzelboeken overgenomen”.

2013 SandersPuzzelboeken

Even een stukje geschiedenis. De eerste editie van Sanders puzzel pocket verscheen in 1971. Acht jaar later neemt zoon Martin Sanders het bedrijf over. In 1998 wordt uitgeverij De Denker overgenomen. Vanaf 2007 alleen nog Sanders titels. In 2009 volgt het verzorgen van puzzelpagina's in o.a. het AD, zowel in druk als online. In 2010 worden JFS en Puzzelland overgenomen en in 2011 ziet www.puzzelsite.nl het digitale levenslicht. In 2012 ontstaat de Sanders PuzzelMedia Groep.

Sanders PuzzelMedia Groep is momenteel een van de grootste aanbieders op de Nederlands sprekende markt die puzzelboeken en online puzzelmedia combineert. Het is een moderne en groeiende onderneming die luistert naar wat de consument verwacht en biedt die consument volledige puzzelconcepten aan. Ze onderscheiden zich door voorop te lopen bij de ontwikkeling van innovatieve puzzelproducten die zowel op papier als online worden aangeboden. De consument wil immers fun, game en puzzelplezier voor een goede prijs- kwaliteit verhouding.

Op dit moment telt de Sanders PuzzelMedia Groep 35 werknemers, ze zijn de nummer 2 in Nederland en de nummer 4 in Belgie. Het marktaandeel is 38%. De productie kent 50 titels in puzzelboeken en een aantal van 500.000 per maand. De redactie stelt de boeken samen en kan putten uit handgemaakte puzzels (Cryptogrammen), puzzels uit een geautomatiseerde puzzelgenerator en woordbestanden. Vervolgens gaan de puzzels naar de correctieafdeling, de afdeling vormgeving/paginaopmaak en de planning stuurt dan de uiteindelijke PDF naar de drukker. Als het drukwerk klaar is, gaan ze naar de distributeur, die ze vervolgens levert aan Bruna, Ako, Primera en alle supermarkten, behalve AH. De boeken die niet worden verkocht – ongeveer 50% – komen terug naar Vaassen, vanwaar ze vervolgens via een andere distributeur naar het zogenaamde B circuit gaan.

De puzzels van Sanders PuzzelMedia Groep vindt u terug in uiteraard boekvorm, maar ook in kranten, weekbladen en online, zowel op PC als Tablet met verschillende Apps. Menig Nederlander die op vakantie gaat neemt een stapel puzzelboeken mee, of het nu kruiswoordpuzzels zijn, sudoku of kinderpuzzelboeken, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt uit Vaassen. Ook zijn er de Puzzel en Win concepten, waarmee men van alles kan winnen, tot tablets aan toe. Ook het winnen van onder andere een 3 daagse cruise en een wellness verwennerij zitten in het prijzenpakket.

Bron en meer foto's: www.Epernet.nl

ook Ondernemen op
het eekterveld?