De leden van de Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV) gaan zo’n twee maal per jaar bij elkaar op bezoek. Dit keer was bedrijfswagen- en industriespuiterij B. de Wilde aan de beurt. Het bleek een prachtige middag te worden waarbij diverse medewerkers van het bedrijf alle onderdelen en bedrijfshallen van De Wilde lieten zien. De kernwoorden die tijdens de rondleiding steeds terugkwamen? Verfraaien en kwaliteit leveren.

 

Voorzitter Reinier Gieteling neemt voorafgaand aan de rondleiding nog even het woord. Hij bedankt de familie De Wilde van harte voor de ontvangst. Hij wijst de aanwezigen (ongeveer dertig in getal) nog even op de aankomende ‘Week van de Techniek’ die jaarlijks georganiseerd wordt door het Platform Techniek van de gemeente Epe. Het doel van die week? Onderwijs verrijken met wetenschap en techniek. Deelnemers zijn technische bedrijven en onderwijsinstellingen, aldus Gieteling. “Het zou daarom mooi zijn dat er veel bedrijven op het Eekterveld meedoen aan dit initiatief. Want de jeugd heeft de toekomst.”

Na deze introductie vertelt Joke de Wilde een kort verhaal over de geschiedenis van bedrijfswagen- en industriespuiterij B. de Wilde. Dat wat ooit in Terwolde piepklein begon met twee medewerkers, is inmiddels uitgegroeid tot grote firma waarbij zo’n 45 medewerkers in dienst zijn, vertelt ze. In 2002 is de bedrijfswagenspuiterij van Garagebedrijf Pals (toen nog in Epe) overgenomen. Daarna gaat alles in een stroomversnelling. In 2004 begint De Wilde in Vaassen en in 2013 wordt er nieuwe hal aan het bedrijfspand toegevoegd waar men zich ook gaat bezighouden met het poedercoaten van producten. Deze onderdelen moeten dan natuurlijk wel op de juiste manier voorbehandeld zijn. Producten van verzinkt staal, RVS en aluminium worden eerst gestraald voordat de poedercoat er op komt. Dat kunnen kleine producten zijn die in grote series verfraaid worden, maar juist ook hele grote producten. Zo werkt De Wilde bijvoorbeeld veel voor de offshore industrie. In 2015 is een deel van die hal dus bewust ingericht met een transportkraan waardoor er ook grote en zware onderdelen gespoten kunnen gaan worden. Afgelopen februari is er zelfs een derde hal aan het bedrijf toegevoegd. Hier worden kleinere producten (de lichtere industrie) gespoten.
Tijdens de rondleiding worden de aanwezigen bijgepraat door Joke, Bennie, maar ook door dochter Bianca en zoon Remon die beiden ook al een tijd in het bedrijf werkzaam zijn. Bianca werkt sinds 2 jaar op de reclameafdeling en broer Remon is inmiddels zo’n 14 jaar werkzaam bij het bedrijf van zijn ouders. Een zeer diverse familie, een team erg gemotiveerde medewerkers die het begrip kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en een prachtige plek in Vaassen: De Wilde heeft ingrediënten te over om het verfraaien van auto’s vrachtwagens en andere producten regionaal op de kaart te zetten.

IEV bij B de Wilde

2018 05 IKV bedrijfsbezoek B. de Wilde 4a

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde


IEV bij B de WildeIEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

2018 05 IKV bedrijfsbezoek B. de Wilde 21a

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

IEV bij B de Wilde

ook Ondernemen op
het eekterveld?