Week van de Techniek zeer succesvol verlopen.
Driekwart van de basisscholen in de gemeente Epe met in totaal bijna 700 leerlingen, heeft deelgenomen aan de Week van de Techniek.

Gemiddeld cijfer voor de bedrijfsbezoeken 8.1
Deelnemende basisscholen hebben naast een uitgebreid inhoudelijk oordeel over de bedrijfsbezoeken ook een waarderingscijfer gegeven. Geen enkele score was lager dan een 7 en één van de bedrijven kreeg zelfs een 10.

Lees verder in de bijlage.

 

Bezoek Open Avond ver boven verwachting
Veel kinderen en ouders wisten de weg naar RSG N.O.-Veluwe te vinden om de gemaakte knikkerbanen te bewonderen èn om kennis te nemen van de techniek en beroepsmogelijkheden binnen de deelnemende bedrijven.
Tijdens de prijsuitreiking door burgemeester Van der Hoeve van de gemeente Epe, was de aula van de RSG N.O.-Veluwe dan ook afgeladen vol.

Lees verder in de bijlage.

 

Bijna 60 knikkerbanen, een fantastisch aantal
Leerlingen die deelnamen aan de Week van de Techniek konden in dit kader ook een knikkerbaan ontwerpen en bouwen. Van belang was dat  de knikker onderweg ook voor iets spectaculairs zorgde.
Lees verder in de bijlage.

Prijswinnaars
De kwaliteit van de knikkerbanen is beoordeeld door een jury en dit heeft geleid tot de volgende prijzen:
1e prijs OBS De Bongerd uit Oene: mooie vormgeving, grote verscheidenheid aan onderdelen in de knikkerbaan, veelzijdig ‘werkende’ onderdelen wanneer de knikker langs komt.  2e en 3e prijs:
Lees verder in de bijlage.

Week van de Techniek 2014
De Week van de Techniek Gemeente Epe is  vastgesteld van maandag 24 maart t/m maandag 31 maart (Open Avond).
Thema ‘Samen een brug bouwen’ (vanaf oktober al aan de slag)
In de werkgroep is geconstateerd dat scholen meer tijd nodig hebben om aan de techniekopdracht te gaan werken. Het thema voor de techniekopdracht is nu al vastgesteld n.l. het (samen) bouwen van een brug.
Lees verder in de bijlage.

Bedrijven en Open Avond
Ook in 2014 is het de bedoeling dat bedrijven zich weer presenteren tijdens de Open Avond. Getracht wordt bij de inrichting van de Open Avond het bezoek aan de bedrijven wat meer centraal te stellen zodat de interactie tussen ouders, leerlingen en bedrijven  (nog) beter uit de verf komt.
Lees verder in de bijlage.

 

Bert Stam (Bestuurslid Platform Techniek Gemeente Epe)
Veel kinderen van de basisschool weten  amper waar hun natuurlijke leermogelijkheden liggen. Niet omdat we te weinig weten of niet goed kijken, maar omdat we kinderen onvoldoende de mogelijkheid geven om zich te ontplooien in allerlei richtingen. Techniek is één van die richtingen die kinderen de kans kan geven om zich te ontplooien op een wijze die past bij hun talenten.

Lees verder in de bijlage.

 

1 2 3

4 5 6

ook Ondernemen op
het eekterveld?