En koud dat het was !! Zowel buiten maar ook binnen…..uiteindelijk voelde het toch warm aan door de gezellige avond die het geworden is. De foto op de uitnodiging gaf zowaar (en heel toevallig) een getrouw beeld van de werkelijkheid.

 

ot onze spijt hadden we het bijna goed geregeld ! Te laat kwamen we erachter dat, de hoofddeur op slot zat en op bellen werd niet gereageerd. Je moest bij de hoofddeur rechts de donkere smalle trap af, maar dat was niet duidelijk. Onze excuses daarvoor. De volgende keer zullen we de route duidelijk aangeven.

Na een welkomstdrankje, geregeld door de lokale slijter Kooijer heette de voorzitter de aanwezigen hartelijk welkom.
De (bijna) nieuwe voorzitter Reinier Gieteling had zijn eigen verrassende aanpak. Het was een goed idee om de nieuwe leden te vragen even op te staan en in te gaan op de activiteiten, die ze ontplooien.

Na enkele dienstmededelingen vroeg Hendrik Kwakkel nog kort het woord. Hij stelde de heer Nafthaling Seedo voor, de leider van een groep bosnegers uit het Surinaamse oerwoud. Het is een lovenswaardig initiatief om deze groep Surinaamse bewoners te helpen met schoon drinkwater en de leider van deze bosnegers uit te nodigen voor het bijwonen van de bijeenkomst in Epe, waar een cheque werd overhandigd voor de financiering van het drinkwaterproject.

Daarna vertelde de kasteelheer iets over Het Geldersch Landschap en de Geldersche Kastelen en over het ontstaan van Kasteel de Cannenburgh en de restauratie sinds 1976. De economische situatie van dit moment dwingt Het Geldersche tot min of meer commerciële stappen.
En of dat nou zo slecht is ?
De ondernemer, die wat bijzonders wil voor zijn gasten, weet nu dat hij hier ook terecht kan.
En die enkele gammele tafel en stoel zal heus op korte termijn wel worden vervangen.
 
De rondleiding door het kasteel was heel interessant, maar tjonge, wat was het koud !
Er is heel veel geschiedenis teruggevonden en het was leuk om die verhalen te horen, maar dan liever bij + 20⁰. Dus alle redenen om in de zomerperiode nog eens terug te komen.

Na de rondleiding stond de bemanning van Bouwmeester Buitengewoon Vers Groenteboer gereed voor het serveren van heerlijke warme soep en stamppotten. Dat kou hongerig maakte was duidelijk, toen de laatste schep uit de grote pannen op de borden uitgedeeld werd. Het smaakte heerlijk, stampotten zoals ze moeten zijn. Ook Wilgrad Kooijer stond iedereen netjes te woord om tekst en uitleg te geven omtrent hetgeen gedronken kon worden.

De avond eindigde in een zeer gezellige sfeer, waarbij natuurlijk we de nodige dwang moesten uitoefenen om op tijd thuis te komen. Maar dat vinden we als bestuur een goed signaal.

Sander Pannenkoek heeft een heleboel mooie sfeerbeelden geschoten van het kasteel en aanwezigen. Die zijn straks terug te vinden op de nieuwe website.

Het bestuur dankt u allen voor de aanwezigheid.

Klik hier voor een uitvoerige fotoreportage.

 

eekterveld nieuwjaarsreceptie2013 1 eekterveld nieuwjaarsreceptie2013 2

eekterveld nieuwjaarsreceptie2013 3 eekterveld nieuwjaarsreceptie2013 7

 

 
 

ook Ondernemen op
het eekterveld?