Imposant! Zo kunnen we het bedrijf van Freek van Essen Ongediertebestrijding zeker noemen. Naast de gebruikelijke kantoorruimte treffen we een aantal bunkers aan waar bestrijdingsmiddelen zijn opgeslagen. Bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte. Freek is er – in tegenstelling tot degene die er last van hebben – gek op.

'Nou ja, gek…' begint hij lachend. 'Het is mijn werk en als dat ongedierte er niet was, had ik geen werk'. Van Essen Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor, ratten en muizen, wespen, mieren, zilvervisjes en bedwants, gevogelte, vliegen en vlooien, zwammen en schimmels. 'Zowel bij de particulier als bij bedrijven', zo gaat Freek verder. 'Een boeiend beroep, met na afloop altijd blije mensen'.
Van Essen Ongediertebestrijding bestaat vanaf 1993. Na een intensieve studie werd de officiële licentie 'ongediertedeskundige' toegekend. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor. Complete chalets die er last van hebben, worden onder handen genomen. Antieke meubels gaan de vriezer in. 'We werken zo milieuvriendelijk mogelijk. In de loop der jaren zijn de bestrijdingsmiddelen steeds milieuvriendelijker geworden , maar het blijven bestrijdingsmiddelen. Vandaar dat we ze veilig opgeslagen hebben'. Freek van Essen noemt overlast van ongedierte een bedreiging voor de volksgezondheid. 'In de eerste plaats kan ik hierbij ratten en muizen noemen. Denk aan het verleden, ze veroorzaakten de pest, maar ook vliegend ongedierte kan behoorlijk voor overlast zorgen.
En zelfs wanneer mieren in grote hoeveelheden voorkomen is dat knap lastig, vooral op scholen waar kleine kinderen zijn. De lokdoosjes die men in de winkel koopt hebben nauwelijks effect. Er moet wat zwaarder geschut aan te pas komen om er van verlost te worden'.
Enkele tips van Van Essen Ongediertebestrijding: zorg er voor dat voeders voor kippen en vogeltjes, konijnen etc. afgedekt zijn met een stevige deksel. Stop muizengaatjes zelf dicht en strooi speciale korrels. Wees bij wespen uiterst voorzichtig, vooral als u allergisch bent voor wespensteken. Probeer altijd de bron van de plaag te vinden en neem contact op met een deskundige, in dit geval Van Essen Ongediertebestrijding. Wanneer nodig, kunt u gebruik maken van de 24-48 uurservice. Telefoon: 0578-628300 of 055-3561645 en bezoek de website www.freekvanessen.nl

ook Ondernemen op
het eekterveld?