Op 14 mei is Antoon Visch precies 50 jaar werkzaam bij het familiebedrijf GMM Luchttechniek. Het bedrijf dat, door zijn twee inmiddels overleden broers Gerrit en Henk Visch, in 1961 werd opgericht en destijds bekend geworden is onder de naam Gelders Montagebedrijf en Machinehandel. (Foto GMM).

Een bijzondere mijlpaal, zowel voor GMM Luchttechniek als voor de jubilaris zelf. Directeur Dick Visch: “Dit is de eerste keer dat we een jubileum kunnen vieren van een medewerker die zo lang in dienst is. Antoon Visch kwam als 17-jarige jongen als één van de eerste werknemers in dienst bij zijn broers en startte aan de Oude Apeldoornseweg in Vaassen. In 1974 werd er verhuisd naar de Kerkhofweg in Emst en in 2010 werd er plek gemaakt voor woningbouw en verhuisde GMM naar de Griftsemolenweg in Vaassen”.
Antoon heeft veel herinneringen aan de oude werkplaats in Emst, waar hij de meeste jaren van zijn carrière heeft doorgebracht, maar is blij dat hij de verhuizing naar de nieuwbouw in Vaassen mee mocht maken. In 50 jaar heeft hij GMM zien groeien van klein bedrijfje naar een gerenommeerde middelgrote onderneming in de luchtkanalenbranche waar ruim zestig vaste medewerkers werken. Ondanks de groei, die het bedrijf heeft meegemaakt, heerst er nog altijd een prettige informele werksfeer en blijft het grote waarde hechten aan de betrokkenheid van medewerkers. Als werknemer van het eerste uur heeft Antoon van alles gedaan, zoals oliekachels plaatsen, midgetgolfbanen maken en later de omschakeling naar de fabricage van luchtkanalen om die dan zelf te monteren door heel Nederland. Ook heeft hij verschillende functies gehad; plaatwerker, monteur, chauffeur, montage-inspecteur, projectleider, kortom een veelzijdig man, die zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor het bedrijf. Toen hij in 2010 65 jaar werd, en van zijn welverdiende pensioen kon gaan genieten, gaf Antoon aan dat hij nog graag een aantal dagen zou willen blijven werken. Er werd toen al een groot feest gegeven, maar GMM laat dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, want een lang dienstverband bij één bedrijf is tegenwoordig al uitzonderlijk, maar om 50 jaar bij dezelfde werkgever te werken is uniek.
Daarom werd samen met collega’s stil gestaan bij dit unieke jubileum en blikte Dick Visch terug op de uitzonderlijke carrière van zijn oom. “De laatste jaren is Antoon vooral werkzaam in de werkplaats als onderhoudsman en manusje van alles. Zijn vakmanschap, collegialiteit, enthousiasme en inzet worden dan ook zeer gewaardeerd. Hij heeft altijd tot volle tevredenheid zijn werk gedaan en is een voorbeeld voor de ‘jongere’ generatie. Kortom er wordt nog graag een beroep gedaan op zijn handigheid en technische kennis. We wensen Antoon nog vele gezonde jaren en dat hij nog lang van het leven mag genieten samen met zijn vrouw Mientje, kinderen en kleinkinderen”.

 

antoon visch 50jaar

ook Ondernemen op
het eekterveld?